Translate

maandag 5 augustus 2013

Zijde – toen en nu

zijde 1993
Zijde schilderen was 1993 helemaal in, en dit is een voorbeeld van wat een “bijzonder iemand” als kerstcadeau'tje kon verwachten:

Silk painting was in in 1993, and this is an example for what a "special person" could get as a Christmas present:Van het schilderen is in de laatste jaren niet veel gekomen, maar de liefde voor het werken met verf en textiel is wel gebleven.Op de laatste Handwerkbeurs had ik twee strengen zijde gekocht om te verven (50 g = 500m), en dit is het resultaat:

There wasn't much time for painting the last years, but the love for colours and textiles stayed.
At the last textile crafts fair I bought two skeins of silk to dye (50 g = 500m), here's the results:

zijde 2013

Wat ik zo leuk vind aan het verven?
Dat er altijd verrassingen zijn! Het is zeker aan het begin beter om geen vaste ideen over de resultaten te hebben. Denk niet: ik wil precies dezelfde tint rood als mijn lievelings-shirt. En het moet ook niet helemaal egaal worden: een kenmerk van handgeverfde wol is juist dat er soms kleine kleurschommelingen in zitten.


What do I like with dyeing?
The surprises! For a beginner it might be better not to have expectations what kind of result you will have. Don't think: I want precisely the colour red as my favourite shirt. And the yarn needs not to be evenly dyed: it is a hallmark of  "hand-dyed" that there are little shades of colour. Geen opmerkingen:

Een reactie posten