Translate

zondag 27 juli 2014

Geen appeltaart!

Voor de liefhebbers van "cake met appel" hier een receptje voor een zomerse appelcake
(te bakken in een flink cakeblik of taartvorm met een inhoud van ca. 2 liter)

De bakoven voorverwarmen op ca. 160° C
en het cakeblik invetten 

2 appels (b.v. Pink Lady o.i.d.) schillen en in stukjes snijden, en 
2 eetlepels citroensap toevoegen om verkleuren te voorkomen.

250 gram zachte boter
200 gram suiker
5 eieren
1 bekertje crème fraîche 
zo lang kloppen tot dat de suiker opgelost is.

In een kom de droge ingrediënten mengen:

300 gram bloem
100 gram custardpoeder (of maizena + een zakje vanillesuiker)
1 zakje bakpoeder
* + 1/2 theelepel kaneel als geen appel-kaneel-blokjes zijn

De droge ingrediënten toevoegen aan het beslag en even goed roeren,
dan de appelstukjes en het citroensap toevoegen.

Ik heb er nog ca. 150 gram appel-kaneel-blokjes * toegevoegd, gehaald bij de Notedop op de weekmarkt in Vlissingen / Middelburg. 

Het beslag in de bakvorm scheppen en bakken tot dat de cake gaar en goudgeel is, maak voor de zekerheid de proef met een satéstokje. 

Een foto.... ga ik de volgende keer plaatsen :-)  de cake was te snel op! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen